اخبار میاندوآب » مهمترین اخبار » پیش بینی برداشت بیش از ۲۲۳ هزار تن محصول چغندرقند از مزارع شهرستان میاندوآب

پیش بینی برداشت بیش از ۲۲۳ هزار تن محصول چغندرقند از مزارع شهرستان میاندوآب

در تاریخ : 29 شهریور 1399
توسط : miandoab
نظرات : 0
بازدیدها : 1,503

پایگاه خبری میاندوآب پرس(miandoabPRESS.ir): 

مدير جهاد كشاورزي شهرستان مياندوآب صبح امروز بیست و نهم شهریور ماه، از کارخانه قند این شهرستان بازدید و با مسئولین این کارخانه در خصوص روند تحویل محصول چغندرقند دیدار و گفتگو کرد.
علی دیانتی مدير جهاد كشاورزي در این دیدار گفت: امسال ۳۸۴۷ هکتار از اراضی زراعی شهرستان مياندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته بود که پیش بینی می شود ۲۲۳۱۲۶ تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.
وی افزود: در راستای تحقق سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه با توسعه و ترویج تکنیک های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت این محصول، تغییر آرایش کشت «جوی و پشته ۶۰×۴۰» در سطح ۴۹۰ هکتار، استفاده از نوار آبیاری تی تیپ در سطح ۳۰ هکتار، کشت چغندرقند بصورت نشائی در سطح ۱۵ هکتار، استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول کاهش یافته است.
دیانتی خاطر نشان کرد: هماهنگی های لازم با کارخانجات قند استان و شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت بموقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.
وی اذعان داشت: تحویل چغندرقند به کارخانه قند به قیمت ۶۵۲۰ ریال (با کرایه حمل) به ازاء هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد، از تاریخ ۹۹/۰۶/۲۵ آغاز گردیده است و مهندسین ناظر کشاورزی جهت نظارت و کنترل بر تعیین اُفت و عیارسنجی چغندرقند از تاریخ شروع دوره بهره برداری این محصول در کارخانه قند میاندوآب حضور خواهند یافت.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در خصوص مسائل و مشکلات تولید چغندرقند گفت: نرخ خرید تضمینی چغندر قند با توجه به هزینه های تولید آن پایین می باشد. همچنین عدم دسترسی کشاورزان مناطق پایین دست به آبیاری با کانال موجب تنش رطوبتی در محصول چغندر قند و کاهش عملکرد شده است.
وی افزود: بر اساس اظهار نظر کشاورزانی که از ارقام داخلی استفاده می کنند اکثر بذور ایرانی جهت رشد مناسب، به تناوبهای طولانی مدت نیازمند هستند و با یک الی دو تناوب نسبت به بیماریهای رایزوکتونیا و نماتد و رایزومانیا حساس می باشند.
علی دیانتی با اشاره به شیوع انگل سس در مزارع چغندرقند، رعایت تناوب زراعی را به عنوان راهکار مناسبی جهت کنترل این انگل، به چغندرکاران توصیه کرد.
تگهای مطلب :
 نظر دهید :
نام شما : *
ایمیل شما : *
نظر شما :
کد امنیتی :*
عکس خوانده نمی‌شود